Bevægelighedstræning

For dig med ledsmerter gælder det om at finde en rytme med regelmæssig træning og motion i hverdagen, der passer til dig. Det skal ikke være et maratonløb, men motion som er tilpasset din kunnen og din smertetolerance. Du skal altid lytte til kroppens signaler.

Hvis du er motiveret til at komme i gang, kan du her få en anbefaling til, hvor du bør starte, og hvor meget du bør træne. Aktivitetsniveauet vil være helt individuelt og varierer afhængigt af hvilke led og hvilken sværhedsgrad af ledsmerter, der er tale om. Prøv dig derfor frem og find ud af, hvad der passer til dig. Husk: Hvis du tilmelder dig selvhjælpsprogrammet Aktiveled.dk – Min plan får du øvelser tilpasset dig sendt direkte i din inboks. Det er gratis at tilmelde sig selvhjælpsprogrammet Aktiveled.dk – Min plan.

Sådan gør du
Der er 3 forskellige træningstyper, som du bør overveje: Bevægelighedstræning, konditionstræning og styrketræning.

Alle tre former for træning er vigtige, men du bør under alle omstændigheder lave bevægelighedstræning for de led, du har ondt i. Bevægelighedsøvelserne bør også udføres som opvarmning, inden du går i gang med konditions- og styrketræning.

Konditionstræning har betydning for din generelle sundhed samtidig med, at det har en positiv effekt på smøring af leddene.

Udover bevægeligheds- og konditionstræning, vil det være godt at supplere med styrketræningsøvelser. Stærke muskler stabiliserer de smerteramte led, samtidig med at stød ved gang og løb absorberes lettere. Herved bliver leddet udsat for færre skæve og uhensigtsmæssige belastninger. Styrketræning kan derfor være et middel til opnå færre symptomer og mildne ledsmerterne.

Vær forsigtig
Motion må naturligvis ikke overbelaste dine led. Den skal forbedre og ikke forværre symptomerne. Hvis du ikke er vant til at dyrke motion, bør du derfor starte forsigtigt for ikke at overbelaste dine led og muskler.


topRight
Tilmeld dig selvhjælpsprogrammet Aktiveled - MinPlan

– gratis personlige anbefalinger til at mindske
dine ledsmerter.
Tilmeld
Vi har udviklet nogle
hjælpeværktøjer til dig med ledsmerter.
Panodil (Paracetamol) reducerer ledsmerter.
Tilmeld
Se Her