Mad til én person

Det kan være nemt at forfalde til at spise lidt ensartet, hvis man bor alene. Måske står menuen ofte på rugbrødsmadder til aften, fordi det er nemt og ikke kræver videre tilberedning. Men du kan sagtens spise godt og varieret, selvom du lever alene.

I de fleste større byer findes der vegetariske eller etniske spisesteder, hvor du kan få forskellige salater og lune retter med hjem. Mange supermarkeder sælges også eksempelvis blandede salater.

Gør noget ud af måltiderne - i stedet for at se dem som noget, der bare skal overstås. Tænk over, om du kan gøre det sjovere at lave maden, og om dit køkken er indrettet, så du har de rette arbejdsbetingelser og redskaber såsom køkkenmaskiner, der letter hverdagen. Tænk også over, at et veldækket bord kan have betydning for din oplevelse af maden.

Det er altid rart at indtage et hyggeligt måltid i selskab med andre. Hvis din familie eller venner bor langt væk, kan du overveje, om der er nogen, du har lyst til at starte en madklub med. Det kan også være, at du kan finde et hold på en aftenskole, hvor I sammen lærer at tilberede lækker, sund mad.

Hvis supermarkedets portioner er for store
Tilbered store portioner og frys ned til flere dage. Forsøg dig frem med færdigretter på frys eller køl. Men vælg de sundeste, hvilket vil sige retter med et lavt indhold af fedt og et højt indhold af grøntsager. Del store pakker med for eksempel hakket kød i mindre portioner og frys ned i poser.

topRight
Tilmeld dig selvhjælpsprogrammet Aktiveled - MinPlan

– gratis personlige anbefalinger til at mindske
dine ledsmerter.
Tilmeld
Vi har udviklet nogle hjælpeværktøjer til dig med ledsmerter.
Panodil (paracetamol) – effektiv mod muskel-
og ledsmerter.
Tilmeld
Se Her