Panodil GlaxoSmithKline Aktive led
Gå en tur i sommerlandet
og forebyg dine ledsmerterHej

Velkommen til den første nyhedsmail fra Aktiveled.dk.

Vi har glædet os rigtig meget til at sende dig denne mail og håber, at du fremover vil have glæde af den information vedrørende ledsmerter, som du får via nyhedsmailen. Som vi tidligere har omtalt, vil du modtage nyhedsmailen den første onsdag i hver måned.

Månedens emne:
Foreyggelse via motion

I denne måned giver vi dig gode råd til, hvordan du forebygger dine ledsmerter gennem bevægelse, kondition og styrketræning. Og inden du bliver helt stakåndet blot ved tanken, vil vi skynde os at tilføje: Det behøver ikke være så svært.

Lidt bevægelse = stor forskel
Du behøver nemlig ikke at opsøge et fitnesscenter 5 gange om ugen for at dæmpe smerterne i dine led. Idrætsfysiolog Morten Zacho understreger, at selv den mindste fysiske aktivitet kan være med til at genopbygge brusken i dine led og dermed mindske smerterne. Det er nemlig, når den tykke brusk i leddene nedbrydes, at smerterne begynder. Bevægelse stimulerer brusken, og du vil derfor opleve færre smerter.

"Det kræver motion at styrke dine muskler omkring de led, du har ondt i. Og det behøver ikke være så svært. Kan du ikke løbe en tur, så gå en tur. Og kan du ikke gå en lang tur, så tag en kort tur i stedet. Det vigtigste er, at du gør noget, også selvom det bare er en lille ting," fortæller Morten Zacho.

Du kan læse mere om, hvordan du fore-bygger dine ledsmerter med bevægelse, kondition og styrketræning her.


   5 gode grunde til du skal bevæge dig:

  • Motion styrker muskler og sener, som støder op til leddene.
  • Motion mildner smerterne rundt om leddene.
  • Motion løsner op og øger smidigheden i selve leddene.
  • Motion gavner dit almene helbred og har en positiv effekt på en lang række sygdomme som fx diabetes og hjerte- og karsygdomme.
  • Motion og bevægelse modvirker stress og nedtrykthed og øger dit velbefindende

I næste måned...
I næste måned sætter vi i nyhedsmailen fokus på, hvorledes du bevarer livskvaliteten, når leddene gør ondt og hæmmer dig i at gøre alt det, du gerne vil. Læs med onsdag den 4. august.


Med venlig hilsen
GlaxoSmithKline

Charlotte Sørensen
Senior produktchef, Panodil®

Læs mere om Panodil® - klik her