Panodil Aktiveled
Med et positivt
sind kan du
ta' kontrollen


Hej

I sidste nyhedsmail handlede det om vores store undersøgelse blandt jer medlemmer. Her viste det sig bl.a., at rigtig mange af jer oplever store psykiske konsekvenser ved ledsmerterne. Derfor sætter vi denne gang fokus på psyken og den mentale håndtering af smerterne.

Livet er jo her og nu og skal leves på bedst mulige vis. Det gør man først, når man tager hånd om sit liv og lever ved siden af smerterne. Selvfølgelig skal smerterne også have lov at vise, de bestemmer lidt – men de skal aldrig have det sidste ord.

– Stina Hartvig, medlem på Aktiveled.dk

Ekspertbistand til dig
Vi har lavet et inspirerende video-interview med Søren Frølich, vores smertepsykolog på Aktiveled.dk, hvor han fortæller om den mentale smertehåndtering. Det har vi gjort for at sætte ansigt på eksperten bag sporet 'I balance' på Aktiveled.dk og for at give dig nogle effektive værktøjer, du kan bruge i dagligdagen.

Smertehåndtering er en proces
Søren Frølich har over 30 års erfaring med smertelindring, og nu giver han sine 3 bedste råd om mental smertehåndtering videre til dig. I videoen taler han bl.a. om, at det kan sammenlignes med en sorgproces, når du skal lære at leve med smerterne. Og det bliver ikke nemmere, når vinteren har været så lang og hård som denne gang. Men nu kommer foråret, og der er lys og liv forude. Vi håber, du bliver inspireret af videoen, genvinder motivationen og finder det gode forårshumør frem.

Ekspertens 3 bedste råd
Se Søren Frølichs video her
Hvad synes du?
Når du har set videoen, vil vi meget gerne høre din mening
om den:

1.  Fik du inspiration til din mentale smertehåndtering?
2.  Blev du motiveret til at tage kampen op mod dine smerter?
3.  Kunne du tænke dig at få endnu mere inspiration og flere
øvelser med vores gratis selvhjælpsprogram 'I Balance' på Aktiveled.dk?
4.  Vil du sende videoen videre til andre, der har brug for
hjælp?

Fortæl os din mening. Klik her

Smertepsykologens 3 bedste råd på skrift:
Vil du læse om de 3 konkrete råd, Søren Frølich har til dig i
videoen? Du kan også printe ud og hænge op. Klik her

På sporet med aktiveled.dk
Blev du inspireret af Frølichs video? Vi har meget mere til dig på Aktiveled.dk. Her finder du hans afspændingsøvelser, som han bl.a. har indtalt på lydfiler. En af øvelserne hedder BasisRelax og tager udgangspunkt i åndedrættet. Den kan du lytte til ved at klikke her.

Start et gladere liv allerede i dag. Prøv sporet 'I balance' på Aktiveled.dk og få gavn af Frølichs mangeårige erfaring og hans effektive øvelser. 'I balance' er et af de tre individuelle spor udover 'Madvaner' og 'I bevægelse', der til sammen giver dig mulighed for at komme hele vejen rundt om smertelindringen.


Et forbillede
Stina Hartvig, som vi citerer i starten, er medlem på Aktiveled.dk, og de vise ord er fra en mail, hun har sendt os. Hun er et lysende eksempel, som vi andre kan følge. Hun hjælper nemlig en masse mennesker med at få livsglæden tilbage ved at give dem et friskt syn på tilværelsen trods ledsmerter – bl.a. via hendes Facebook side. Hun har selv døjet med smerterne i mange år, men hun har lært at håndtere dem og bruger sig selv som inspiration for andre:

I dag er det altså mig, der bestemmer over smerterne. De får lov at være en del af mit liv, for det kan jeg jo ikke lave om på. Men her i kroppen er det mig, der bestemmer, og jeg lever mit liv med et positivt livssyn. Et positivt sind kan flytte bjerge.

Uddrag fra Stinas mail til Aktiveled.dk

Ræk hånden ud
Når du har oplevet en forbedring i dit eget liv, vil du måske følge Stinas eksempel og selv række hånden ud til andre, der også døjer med ledsmerter. Du kan jo starte med at sende linket til videoen med Søren Frølich videre og hjælpe dem i gang med at forøge livsglæden. Det giver en fantastisk indre glæde, når vi sætter os selv til side og hjælper andre til en bedre tilværelse. Send video-linket videre ved at klikke her

Vi er desuden helt enige med Stina i, at 'smerterne aldrig må få det sidste ord'. Vi giver det i stedet til hende selv:

Jeg håber virkelig, at flere mennesker vil komme ud af busken i stedet for at fastholde sig selv i smertens magt. For den kan fylde meget, men den må aldrig få overtaget. Livet er vores gave.

Uddrag fra Stinas mail til Aktiveled.dk


Venlig hilsen
GlaxoSmithKline

Charlotte Sørensen
Ansvarlig for Aktiveled.dk
Senior produktchef, Panodil®Næste gang:
Træn dig til færre smerter
Gode råd om bevægelse, du ikke må gå glip af.


Læs mere om Panodil® - klik her

Har du kommentarer til Aktiveled.dk?
Så skriv til os her
I bevægelse
Idrætsfysiolog Morten Zacho hjælper dig med konkrete motions-, bevægelses- og styrkeøvelser – tilpasset netop dine behov.
Madvaner
Hvis du gerne vil tabe dig – og bevare vægttabet – så giver ernærings-ekspert Per Brændgaard gode råd og opskrifter. Følg sporet og få indsigt i, hvordan du med simple ændringer i hverdagen kan opnå varigt vægttab.
I balance
Smertepsykolog Søren Frølich rådgiver dig til, hvordan du bliver bedre til at håndtere smerterne. Lyt til afspændingsøvelser og få smutveje til, hvordan du fjerner tankerne fra smerterne og i stedet fokuserer på alt det gode i livet.